Diberdayakan oleh Blogger.

Sugeng Rawuh Wonten Mriki Kabar Gombong dan Sekitarnya

4 Mar 2009

Nyerabi sit kiye


serabine...yu sak mangkok yo! nganggo santen wae jo klopo yo yu...itulah kata2 yang sering terdengar di salah satu warung serabi. serabi makanan yang tidak asing bagi kita sebagai orang jawa makanan yang bahan dasaenya dari tepung beras, santan kelapa, air dan sedikit garam dan di aduk rata terus di tuangkan di penggorengan dari bahan dasar tanah alias gerabah tanpa menggunakan minyak walah baunya sedep banget nih.wah nek saiki mbuh neng nedhi sing esih ana bakulan kue serabi neng gombong.Nek jaman dhisit aku sering tuku nek tes bar mlayu-mlayu balike mampir sit tuku serabi sewu entuk loro ana sing di gulani juga kuwe, tapi mbuh siki esih dodolan ora kuwe bakule(sumber gambar)

Gambar serabi esih anget weh rasane matep pisan kapan kiye yach isa mangan kaya kiye maning?ana sing ngerti ora kiye neng endhi neng gombong sing tesih ana bakul serabi kiye?

Kue serabi sing tesih lagi di goreng jan ambune wis enak temen kuwe

2 komentar:

  1. ko gone ninine lehan anu kuwe esih dodol srabi ora yah?

    BalasHapus
  2. wah mbuh kuwe ngesuk nek balik di tiliki dhsit,soale ak wis jarang menangngi

    BalasHapus